Péče o zahradu po zimě / na jaře

Zahrada se po zimním odpočinku opět probouzí k životu a je potřeba dopřát ji náležitou péči, aby mohla opět hýřit krásou. Je nezbytné zaměřit se na trávník, živé ploty, okrasné rostliny a ovocné stromky i keře.

Trávníky

Zajisté toužíte pro krásně zeleném trávníku jen co vysvitne slunce a sleze poslední sníh, což není nemožné, pokud se o trávník začne pečovat co nejdříve. Nabízíme kompletní péči o trávníky:

Zakládání

Jaro je ideální doba pro zakládání a výsev trávníku. Před samotným založením trávníku se postaráme o zeminu, kterou srovnáme, odstraníme plevel, nežádoucí kameny či kořeny a zbytky rostlin.

Dosévání

Nezatravněná místa kazí celkový dojem trávníku, proto je vhodné dosévat vyšlapaná či prořídlá místa

Vertikulace

Kořenům trávy je zapotřebí dodat dostatek vzduchu. Váš trávník provzdušníme pomocí vertikulátoru, jehož vertikální nože se zanořují do půdy, čímž rozsekají i nežádoucí mech a různý plevel. Vertikulaci je vhodné provádět před prvním sečením.

Hnojení

Hnojení trávníků je prospěšné především pro jejich hustotu a barvu, budou odolnější proti plevelu, mechu a chorobám. Po zimě je tráva vysílená, proto je nutné dodávat živiny především fosfor a dusík.

Sekání

Sekání trávníku podporuje hustotu. Ideální frekvence sečení je jednou až dvakrát do týdne.

Živé ploty

Živé ploty neslouží jen jako dekorace, ale plní také další funkce. Zamezují hluk i prach a zajišťují soukromí.

Vašemu živému plotu zajistíme kompletní péči od výsadby až po pravidelné zastřihávání do požadovaného tvaru.

Okrasné rostliny

Na jaře sázíme jarní a pozdně kvetoucí květiny, rozsazujeme a přesazujeme trvalky, zajišťujeme hnojení.

Ovocné stromky

Díky řezu stromků poskytnete koruně stromu dostatek slunečního záření, což zaručí chutné a sladké plody, bez různých chorob či hniloby. Zajišťujeme odborný řez ovocných i okrasných dřevin a ochranný postřik proti škůdcům.